Дигитална агенция за дигитален маркетинг, Фейсбук реклама

С какво ще запомним 2014 година (инфографика)

[ish_image image=”3075″ size=”theme-large” link_type=”image” align=”center” tooltip_color=”color1″ tooltip_text_color=”color3″]

Вижте обобщение на част от най-популярните теми в българското и световното интернет пространство през 2014 г.

Ебола – Това е един от най-опасните и смъртоносни вируси, познати на човечеството. Способен е да убие между 60 и 90% от носителите си.
До сега заразени – 16 000 души. Починали – 7000.

Селфи – От носители на наградата „Оскар“ до маймуните в джунглата – селфитата бяха масова тенденция през 2014 г., като търсенията за тях нараснаха 8 пъти спрямо миналата година. В сравнение с 2013 г. броят на хората, които искаха да знаят как да направят „better selfie“, се увеличи до 6 пъти, а този на останалите от нас, питащи просто „what is a selfie“ – 3 пъти.

Ice Bucket Challenge – Предизвикателството с кофата ледена вода има за цел да подкрепи Асоциацията за борба с амиотрофичната латерална склероза (АЛС), позната също като болестта на Шарко и като болестта на Лу Гериг. Всичко започна от САЩ и по-конкретно Бостън след появата в интернет на видео на болния бивш спортист Пийт Фрейтс. Само за няколко дни предизвикателството обиколи цял свят.

КТБ – На 20 юни БНБ затвори КТБ и я постави под специален надзор. Така влоговете на хиляди вложители останаха блокирани.
Мажоритарният собственик Цветан Василев бе задочно обвинен за източване на 206 млн. лева от КТБ. Той така и не се върна в България и бе овявен за издирване от Интерпол. По-късно банкера бе задържан в Сърбия, но процедурата по екстрадация още не е приключила.
Между временно на 6 ноември, лиценза на банката беше отнет и започна дело по обявяването и в несъстоятелност.
Въпреки многото протести на вложители, изплащането на гарантираните влогове от КТБ започна едва от 4 декември, в 9 други банки. Мнохо хора обаче с депозити по-големи от 196 000лв. така и не получиха всичките си пари.

Южен поток – На 2 юни Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България заради неспазването на европейското законодателство при проекта “Южен Поток”.Проблем се оказаха договорите за подизпълнители Това принуди тогавашният министър Орешарски замрази проекта.
На 1 декември руския президент Владимир Путин обяви спиране на проекта заради отказа на България да продължи строителството.

Лудогорец Разград – Отбоът на Лудогорец донесе много радост на родните фенове с драматичното си класиране и достойното си представяне в групите на Шампионска лига. Освен, че се класира Лудогорец стана и 1-вия ни български тим с победа в Шампионска лига.

Кубрат Пулев – Боксьорът стигна до най-високото стъпало, което се оказа непреодолимо за него в този момент – мач за световната титла срещу украинеца Владимир Кличко.

Крисия (Евровизия 2014) – Талантливата изпълнителка заедно с Хасан и Ибрахим, се представиха повече от достойно на детския финал на “Евровизия 2014”. Участието им успя да прикове вниманието на цялата нация и заслужено завоюваха второ място във конкурса.

Телерик – Продажбата на софтуерната компания “Телерик” за 262.5 млн. долара ще остане като най-положителната бизнес новина за 2014г. Цената е най-висока не само за независима, създадена в България компания, но и изобщо за софтуерен разработчик в Централна и Източна Европа.

Инфографиката е публикувана и в 24 часа.

Leave a Comment.